CMEPIUS v svoji najnovejši izdaji e-novičk napoveduje različne dogodke, med katerimi naj omenimo dvodnevno konferenco Mobilnost za ustvarjalnost, Mobility4Creativity(Ljubljana, 4.–5. april) in eTwinning strokovni izobraževanji: kontaktni seminar Mediteranski seminar na temo prihodnjega sodelovanja v regiji (Albanija, 26.–28. marec) in pedagoško delavnico Changing school culture: Towards a democratic school (Ciper, 16. –18. maj).

Poročajo o uspešnem zaključku Razpisa Erasmus+ 2019 rok KA1, na katerem so prejeli več kot 230 vlog, največ za področji šolskega (81) in visokošolskega izobraževanja (70), sledita področji poklicnega izobraževanja in izobraževanja odraslih.

Koordinatorje projektov akcije eTwinning, ki so zaključili projekte na temo aktivnega državljanstva, vabijo, da s primeri dobrih praks na to temo sodelujejo v publikaciji, ki jo pripravlja Centralna svetovalna služba eTwinning. Cilj knjige je ponuditi učiteljem orodja in navdih, da bi demokracija postala del šolskega življenja.

Izobraževalce odraslih spodbujajo, da se med 25. in 28. februarjem pridružijo prvi letošnji razpravi na portalu EPALE, ki bo posvečena digitalnemu učenju.

Pišejo tudi o tem, da se bo CMEPIUS v okviru iniciative Study in Slovenia predstavil v Ukrajini in Srbiji na sejmih visokega šolstva.

Vse to in še več najdete na spletni strani CMEPIUS.

CMEPIUS e-novičke lahko vsak mesec brezplačno prejemate na vaš elektronski naslov. Prijavo lahko oddate na spletni strani CMEPIUS-a.

Vir: ACS, 22. 2. 2019

(Skupno 63 obiskov, 1 današnjih obiskov)