Tretji petek v novembru, letos 16. novembra, bomo sedmič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je vlada razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Letos bo v ospredju pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane.

V torek, 13. novembra 2018, bo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali predstavniki partnerjev v projektu. Govorci bodo vsak iz svojega vidika osvetlili pomen medresorskega povezovanja in sodelovanja pri dnevu slovenske hrane oz. pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo med, mleko, maslo, kruh in jabolko.

Na novinarski konferenci bodo prisotni tudi predstavniki ostalih sodelujočih institucij.

Vir in več informacij: MIZŠ, 9. 11. 2018

(Skupno 98 obiskov, 1 današnjih obiskov)