Ljubljana, 15. september – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Povezava sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela v letih 2016–2017«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo programa znaša okvirno 8,4 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 6,7 milijona evrov.

Namen programa je zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela preko mehanizma spodbud delodajalcem za zagotavljanje učnih mest za dijake in študente višjega strokovnega izobraževanja.

Cilj programa je uvedba izobraževalnega sistema v srednje poklicne in višje strokovne šole, ki bo bolj prilagojen potrebam trga dela. Na tak način bodo lahko dijaki in študenti že med šolanjem pridobili več praktičnih izkušenj in tako lažje prešli na trg dela. Delodajalcem bodo povrnjeni stroški praktičnega usposabljanja, ki vključujejo sofinanciranje stroška plače mentorjev in nagrade dijakom oziroma študentom.

V okviru programa bo Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS izvedel dva javna razpisa. Prvi je že objavljen.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)