Od ustanovitve Evropske solidarnostne enote, ki mladim omogoča sodelovanje v številnih solidarnostnih aktivnostih po vsej EU, minevajo tri leta.

Od takrat se je za sodelovanje v enoti registriralo prek 161 000 mladih med 18. in 30. letom starosti. Pobuda je številnim spremenila življenje. Večina financiranih aktivnosti predstavlja priložnosti za prostovoljsko delo (individualno ali skupinsko), vendar lahko mladi izkoristijo tudi pripravništva in zaposlitve. Poleg tega lahko mladi sami vzpostavijo solidarnostne projekte, v katerih začnejo, razvijajo in izvajajo aktivnosti, skozi katere prispevajo k pozitivnim spremembam v svoji skupnosti, hkrati pa živijo v tujini in pridobivajo dragocene spretnosti.

Evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics je dejal: „V zadnjih treh letih smo dosegli veliko. V rekordnem času smo vzpostavili nov program, ki mladim in organizacijam odpira vrata do možnosti za podporo soljudi. S tem pomagamo graditi bolj povezano in skrbno družbo. Ponosen sem, da se toliko mladih želi udejstvovati v projektih na terenu. Njihova zavzetost me je resnično navdihnila. Zato sem predlagal podaljšanje in okrepitev Evropske solidarnostne enote po letu 2020.“

Celoten prispevek: Evropska komisija, 13. 9. 2019

(Skupno 53 obiskov, 1 današnjih obiskov)