Na Uradu RS za mladino smo izdali v slovenščino preveden priročnik z naslovom Zmoremo! (podnaslov Ukrepanje proti sovražnemu govoru skozi nasprotne in alternativne naracije), ki jo je v originalni verziji izdal Svet Evrope v okviru kampanje Proti sovražneu govoru (No Hate Speech). Priročnik je izšel v tiskani (500 izvodov) in elektronski verziji objavljeni na portalu www.mlad.si.

Priročnik Zmoremo! bo koristil predvsem izobraževalkam/-cem kot pomoč pri spoprijemanju s sovražnimi naracijami ter pri njihovem odpravljanju in nadomeščanju s poudarkom na mladih in v spletnih okoljih. Bralke/-ce bo vodil pri prepoznavanju nevarnega pripovedovanja, ki slabi odnose v družbi. V njem je moč najti številne preizkušene in preverjene načine, kako predlagati močne alternativne možnosti  ter sklop spletnih in nespletnih komunikacijskih in izobraževalnih pristopov ter orodij za izpodbijanje naracij, ki ohranjajo in upravičujejo sovražni govor. Namen priročnika Zmoremo! je okrepiti zbirke orodij mladinskih delavk/-cev, izobraževalk/-cev in aktivistk/-ov, ki se že ukvarjajo z delom in učenjem na področju človekovih pravic ali pa so se z njima pripravljeni ukvarjati.

Spremno besedo k slovenski verziji sta prispevala minister za izobraževanje, znanost in šport dr Jernej Pikalo in v.d. direktorja Urada RS za mladino Tin Kampl.

Vsi zaienteresirani, ki bi za potrebe širjenja kampanje oz v okviru izobraževalnega procesa želeli tiskano verzijo priročnika, lahko posredujejo vlogo (z vašim točnim naslovom in tel.št) na naslov gp-ursm.mizs(at)gov.si.

Vir: Urad za mladino, 5. 2. 2019

(Skupno 81 obiskov, 1 današnjih obiskov)