Na spletišču MIZŠ je v rubriki Javni razpisi z dne 27. 12. 2018 objavljen Javni razpis za izbor operacij “Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019”.

Rok za prejem ponudb: 22. 01. 2019 do 11:00

Javni razpis je razdeljen na dva sklopa, in sicer:
–    sklop A – »Pomočnik vzgojitelja začetnik« in
–    sklop B – »Učitelj začetnik«.

Predmet javnega razpisa so zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev ter učiteljev, svetovalnih delavcev oziroma vzgojiteljev začetnikov do 29 let z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu.

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa A – PVZ je zaposlitev 57 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov, 24 v vzhodni in 33 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje petih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu pomočnika vzgojitelja v vrtcih in šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa B – UZ  je zaposlitev 61 učiteljev začetnikov, 5 v vzhodni in 56 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v določenih vzgojno-izobraževalnih zavodih v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Vir in več informacij: MIZŠ, 27. 12. 2018

(Skupno 148 obiskov, 1 današnjih obiskov)