Vabljeni na usposabljanje »Le z drugimi smo« v Ljubljano 17. in 18. maja 2019, ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana. Tokratno se bo usposabljanje začelo z novinarsko konferenco (17. 5. 2019, 11.00), na kateri bodo predstavili dosedanje rezultate in izkušnje, ko je enega od petih 16-urnih seminarjev poslušalo že več kot 5.000 pedagoških delavk, delavcev.

Program

Usposabljanje 17. in 18. 5. 2019 bo izvedeno v sodelovanju z EU PROJEKT, MOJ PROJEKT. Izvajali bodo seminarje:

1) Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog, koordinatorka dr. Marijanca Ajša Vižintin;

2) Izzivi sodobne družbe v šoli in vrtcu, koordinatorka dr. Alenka Gril;

3) Medkulturni odnosi in integracija, koordinatorka dr. Mirjam Milharčič Hladnik.

 

Prijave: Katis.

Mnenje ene do udeleženk seminarja »Medkulturni odnosi in integracija«, 27. in 28. 2. 2017 v Ljubljani: Odlično predavanje, ki bi ga morala slišati širša množica, saj se dotika celotne družbe. Tudi sama metoda (debata) izobraževanja je pripomogla k najglobljemu samozavedanju in analiziranju samega sebe in družbenega stanja – dobra podlaga za širjenje zavedanja tudi na soljudi.

Vabljeni v Ljubljano! Če pa želite, da pridemo v šolskem letu 2018/19 v vaš kolektiv (v vrtec, osnovno ali srednjo šolo, v dijaški dom, glasbeno šolo ali na ljudsko univerzo), nam pišite na .

Dr. Marijanca Ajša Vižintin, ZRC SAZU

(Skupno 53 obiskov, 1 današnjih obiskov)