Takoj po primopredaji poslov, v soboto 14. marca 2020, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec sklicala sestanek direktorjev in direktoric direktoratov ministrstva, ki je trajal nekaj ur. Naslednji dan je moralo ministrstvo zaradi razglašenih izrednih razmer že ukrepati in zapreti vzgojno-izobraževalne zavode ter študentske in dijaške domove po državi, klasični pouk je t.i. čez noč zamenjalo izobraževanje na daljavo.

Prvi dan tovrstnega izobraževanja (16. marca 2020) so se zaradi preobremenjenosti Akademske in raziskovalne mreža Slovenije (Arnes) pojavile tehnične težave, ki jih je ministrstvo saniralo v prihajajočih dnevih, na šole pa so skupaj z Zavodom RS za šolstvo tudi naslovili natančna navodila o poteku in načinih izobraževanja na daljavo. Izobraževalnim ustanovam ministrstvo ves ta čas sproti pošilja tudi strokovna navodila in okrožnice.

Zahvaljujoč učiteljem/učiteljicam, ravnateljem/ravnateljicam, učencem in tudi staršem je izobraževanje na daljavo hitro in dobro steklo večinoma že prvi teden, popolnoma pa drugi teden.

Vir in celotni prispevek: MIZŠ, 15. 4. 2020

  • Šolsko leto je treba zaključiti
  • Znanost je uporabna tudi v primeru COVID-19
  • Vsi učenci morajo imeti enake pogoje v izobraževanju na daljavo
  • Sodelovanje z EU

 

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)