V petek in soboto, 25. in 26. januarja 2019, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem izobraževanja in poklicev Informativa, mladi so izvedeli tudi, kašne možnosti jim ponujajo programi, ki jih sofinancira Evropski socialni sklad.

Na skupnem prostoru so se pod naslovom “Kaj Evropski socialni sklad ponuja mladim?” predstavili Služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, Ministrstvo za javno upravo, Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Center za poklicno izobraževanje, ki so mladim na enem mestu predstavili številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov.

Poleg pridobivanja neposrednih informacij o programih in priložnostih, so mladi skozi zanimiv program, ki ga je povezoval Trkaj, spoznali različne poklice, ki bodo krojili našo prihodnost, možnosti štipendiranja in se pogovarjali s študenti iz tujine ter z drugimi zanimivimi gosti. Matej Cankar se je na študijskem obisku s pomočjo Ad futurine štipendije mudil v Texasu, ZDA, Maša Urbančič v Edinburghu, v Veliki Britaniji, Nuša Crnkovič je študirala v Maastrichtu na Nizozemskem, Maša Mori si je študijske izkušnje nabirala v Italiji. Kako je študirati v Sloveniji, pa je povedal Yaser Ghafoori iz Afghanistana, ki je prejemnik Ad futurine štipendije za 3-letni doktorski študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo na Univerzi v Ljubljani.

Več >>

(Skupno 52 obiskov, 1 današnjih obiskov)