Državni izpitni center je v okviru operacije, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada razvil program OrKa Ric (Orodje za ugotavljanje Kakovosti izkazanega znanja), ki šolam omogoča ugotavljanje kakovosti izkazanega znanja učencev pri NPZ.

Uporabnikom OrKa ponuja preprost vpogled v dosežke učencev na vaši šoli in v Sloveniji. Omogoča tudi primerjave dosežkov: učencev na šoli z vrstniki v Sloveniji, med oddelki ali učnimi skupinami znotraj šole, po letih ipd. V šoli lahko za svoje učence pripravite analize po nalogah, pogledate posamezno nalogo z rešitvijo in digitalizirane odgovore učencev. Tako ugotavljate močna in šibka področja v znanju učencev. V programu je na voljo tudi analiza dodane vrednosti, ki meri napredek v znanju učencev od 6. do 9. razreda.

Cilj programa je šolam olajšati dostop do podatkov in pripravo analiz, ki omogočajo pripravo vsebinskih ugotovitev o doseženem znanju učencev in načrtovanje izboljšane učne prakse. Program je v prvi vrsti namenjen učiteljem in ravnateljem, dostop do programa pa posameznim učiteljem urejate na šoli s pomočjo šolskega administratorja.

Več o računalniškem programu OrKa najdete tukaj.

(Skupno 395 obiskov, 1 današnjih obiskov)