Leta 2015 so na zasedanju OZN soglasno sprejeli Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Gre za dogovor mednarodne skupnosti kako doseči odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščite za sedanje in bodoče generacije. Sedemnajst ciljev, ki naj bi jih uresničili do leta 2030, so si zastavili. Da bi to ozavestili tudi mladi, je  nastal projekt Največja svetovna učna ura. Gre za globalno pobudo partnerstva UNICEF, ki ga podpira tudi UNESCO. Z njo vsako leto po vsem svetu spodbujajo pedagoške delavce, da vsaj eno učno uro namenijo seznanitvi otrok s cilji trajnostnega razvoja.

Tudi letos vabimo vse slovenske šole in učitelje, da se od 24. septembra 2018 do konca šolskega leta vključijo v projekt Največja svetovna učna ura in tako razmišljajo, kako lahko sami prispevamo k bolj pravičnemu, zdravemu in trajnostnemu planetu.

Pobuda je doslej dosegla milijone otrok v 106 državah. Da bi se s tem, kako največja svetovna učna ura poteka v Sloveniji seznanili tudi drugi, osnovne šole oziroma učitelje, ki bodo v njej sodelovali, vabimo in prosimo, da svoje sodelovanje v projektu označijo na povezavi:  http://worldslargestlesson.globalgoals.org/map

Največja svetovna učna ura letos poziva k akciji. Geslo, pod katerim se bo odvijala je: »It´s All About Action«. Šole jo lahko zastavijo na svoj način, lahko pa uporabijo katero od idej, ki so na voljo med gradivi v angleškem jeziku. Vsebujejo animirane filme, strip, priročnik za učitelje …

Pred učno uro je priporočljivo opraviti kratek spletni tečaj, da bolje spoznate cilje trajnostnega razvoja in se pripravite na učno uro.

Največja učna ura se letos prične 24. septembra, najprimernejši čas za izvedbo aktivnosti pa je, kot pravijo organizatorji, med 24. septembrom in 20. novembrom 2018.

Vir: MIZŠ, 4. 9. 2018

(Skupno 87 obiskov, 1 današnjih obiskov)