V preddverju velike dvorane Državnega zbora RS je 27. 1. 2020 potekala otvoritev razstave ob jubileju 100 let organiziranega dela slepih in slabovidnih na slovenskem in mednarodnem dnevu brajice.

Povod in ideja za razstavo in predstavitev življenja ter dela slepih in slabovidnih, je bila izdaja posebne brošure o čebelarstvu v brajici, ki jo je pripravila Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije s pomočjo sredstev Loterije Slovenije.

Obiskovalci razstave bodo imeli priložnost, da se seznanijo s problemi slepote in slabovidnosti, z zgodovino pisav za slepe in slabovidne, z delom Knjižnice za slepe in slabovidne Minke Skaberne ter z nepogrešljivimi pripomočki namenjenimi slepim in slabovidnim.

Ogled razstave je mogoč do petka, 31. januarja 2020, v uradnem času od 9. do 15. ure, razen v času sprejemov in drugih organiziranih dogodkov. Razstavo si individualni obiskovalci lahko ogledajo brez predhodne najave, skupine pa morajo svoj prihod napovedati Službi za odnose z javnostmi.

Vir: ZDSSS, 27. 1. 2020

(Skupno 59 obiskov, 1 današnjih obiskov)