Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO – IRCAI, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z UNESCO so v ponedeljek, 27. julija, pripravili spletni posvet za evropsko regijo (skupina II) za pripravo UNESCO priporočila o etiki umetne inteligence.

Posvet je skupaj s predstavniki UNESCO otvorila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, ki je poudarila pomen umetne inteligence kot ene ključnih in izjemno strateških tehnologij 21. stoletja.

Prispeva lahko k razvoju številnih sektorjev, med drugimi tudi izobraževanja, znanosti, kulture in komunikacij. »Slovenija ima dolgo zgodovino raziskav na področju umetne inteligence, ki sega že v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Na tem področju imamo več kot 300 raziskovalcev, kar Slovenijo postavlja v svetovno ospredje glede na število prebivalcev. Slovenske raziskovalne institucije in vse štiri osrednje univerze imajo pomembne povezave s svetovnimi centri s področja umetne inteligence in so aktivno vpletene v dejavnosti številnih tovrstnih mednarodnih skupnosti,« je dejala ministrica.

Vir in več informacij: MIZŠ, 28. 7. 2020.

(Skupno 38 obiskov, 1 današnjih obiskov)