V sredo, 4. oktobra 2017, ob 18. uri, na predvečer svetovnega dneva učiteljev, bo v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekala 51. podelitev nagrad Republike Slovenije na področju šolstva. Gre za najvišje državne nagrade na področju šolstva, ki se podeljujejo za izjemne dosežke ter za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja.

Letošnji slavnostni nagovor bo imel predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez, prisotne pa bo nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Nagrade so pod imenom Žagarjeve nagrade prvič podelili 26. oktobra 1957. Nagrada je bila namenjena najzaslužnejšim prosvetnim delavcem kot “izredno družbeno priznanje”. V posameznem letu se je podelilo od pet do enajst nagrad, kar je tudi z Zakonom o nagradah RS na področju šolstva najvišje možno število.

Za izbor kandidatov in podeljevanje nagrad je odgovoren devetčlanski Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki ga imenuje Vlada RS, na predlog ministra za šolstvo in ima štiriletni mandat. Odboru trenutno predseduje prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek.

Vir: MIZŠ

(Skupno 133 obiskov, 1 današnjih obiskov)