Obvestila v zvezi z izvedbo dogodkov na Zavodu RS za šolstvo v času širjenja koronavirusa (SARS-CoV-2):

  • Prestavljeni so XXVIII. Izobraževalni dnevi Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije v soorganizaciji ZRSŠ. Potekali bodo 11. in 12. maja 2020.
  • Strokovno srečanje vodilnih in vodstvenih delavcev na področju vzgoje, izobraževanja in usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami je prestavljeno na 13. maj 2020.
  • Državna tekmovanja iz znanja nemščine, angleščine in zgodovine so odpovedana in se bodo izvedla, ko bodo izpolnjeni pogoji (več o odpovedi tekmovanj).
  • Srečanja IJZ2 planirana v mesecu marcu 2020 se bodo predvidoma izvedla v drugi polovici maja.
  • Prestavljena je dvodnevna konferenca “Karierna orientacija v luči sodobnih spoznanj – 21. prispevki strok za svetovalno delo v praksi”. Nov termin bodo pravočasno objavili. Vse prijavljene na konferenco bodo avtomatsko šteli kot prijavljene v novem terminu, za potrditev prijave pa bodo zaprosili še enkrat, predvidoma mesec dni pred izvedbo.
  • 22. Frankofonski dan je odpovedan.
  • Razpis za strokovne ekskurzije za slovensko šolo v Italiji se trenutno ne izvede.
  • Posvet za slovenske ravnatelje v Italiji v organizaciji ZRSŠ konec marca 2020 je odpovedan.

Ravnanja uporabnikov naših storitev na področju usmerjanja otrok s posebnimi potrebami: 

Zaradi pojava koronavirusa v Sloveniji in ukrepov Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje vas obveščajo, da bodo do preklica posebnih ukrepov omejili neposredne stike z vsemi uporabniki naših storitev, če niso neobhodno potrebni.

Zato vas prosijo, da za komunikacijo s svetovalci, ki vodijo postopke usmerjanja uporabljate  elektronsko pošto oz. jih pokličete po telefonu in skupaj presodite, ali je potreben osebni razgovor.

V primeru osebnega razgovora se s svetovalcem predhodno dogovorite za dan in uro vašega prihoda. 

Prosijo vas, da vlog ne prinašate osebno na posamezne območne enote Zavoda RS za šolstvo.

Vir: ZRSŠ, 11. 3. 2020

(Skupno 64 obiskov, 1 današnjih obiskov)