V okviru zaključka projekta Becoming part of Europe vas z veseljem vabimo na dvodnevno usposabljanje za mladinske delavce in trenerje, ki se pri svojem delu srečujete z migranti, uporabno pa je tudi za druge, ki se srečujete z ranljivimi skupinami.

Usposabljanje bo praktično zasnovano in namenjeno spoznavanju različnih metod za delo z begunci in metod za samorazvoj ter skrbi za sebe v različnih okoliščinah dela, poleg tega pa bo na voljo prostor za izmenjavo izkušenj in mreženje.

V okviru usposabljanja bomo:
• predstavili metodo Nature Based Integration of Migrants, ki so jo razvili v Finski organizaciji Plan,
• spoznali vaje za umiritev v primerih panike kot posledice travme in se učili, kako se odzivati na krizne situacije,
• se dotaknili pristopa nenasilne komunikacije in njene uporabnosti pri delu z ranljivimi skupinami,
• preverili svoja stališča in odzive v različnih situacijah,
• razmislili, kako poskrbeti zase v delovnem kontekstu in postaviti zdrave meje.

Usposabljanje je bilo zasnovano na podlagi predhodnih zaključkov projekta Becoming part of Europe na nacionalni in evropski ravni. V Nemčiji je junija 2019 potekalo dvodnevno usposabljanje za izvedbo nacionalnih treningov, katerega se je iz Slovenije udeležila tudi trenerka Staša Benko. Usposabljanje bosta vodila Staša Benko in Jaka Kovač.

Nastanitev, prehrano in programske stroške krije Movit. Usposabljanje se bo začelo 19. novembra ob 9:30 in zaključilo 20. novembra ob 15:30 in bo potekalo v Zrečah.

Več o projektu Becoming part of Europe lahko preberete na www.bpe-project.eu in www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/razvojni-projekti/becoming-part-of-europe.

Rok za prijavo je 25. oktober 2019! 

Vir: MOVIT, 9. 10. 2019

(Skupno 52 obiskov, 1 današnjih obiskov)