Vabljeni, da se CMEPIUSu pridružite na dveh posebnih spletnih seminarjih eTwinning, ki bosta potekala v mesecu maju.

8. 5. 2019 ob 20.00 izpostavljamo aktualno temo aktivnega državljanstva. Na dogodku se nam bo pridružil strokovnjak s področja, mag. Simon Delakorda, raziskovalec in praktik na področju demokracije v digitalni družbi ter ustanovitelj Inštituta za elektronsko participacijo.

Na spletnem seminarju bomo predstavili, kako spodbujati aktivno državljanstvo v razredu s pomočjo spletnih didaktičnih orodij. V uvodnem delu seminarja se bomo dotaknili prednosti in omejitev pri uporabi spletnih didaktičnih orodij v izobraževanju. V osrednjem delu bomo predstavili možnosti učenja aktivnega državljanstva s pomočjo igrifikacije. Spletni dogodek bo tudi priložnost, da se seznanite s primeri dobrih praks eTwinning na tem področju.

9. 5. 2019 ob 13.30 praznujemo dan eTwinninga, ki ga obeležujemo maja po vsej Evropi.
Spletni dogodek bo priložnost, da se seznanite z delom OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, ki je prejela znak šola eTwinning in vrsto priznanj za kakovostno delo v mednarodnih sodelovalnih projektih eTwinning. Na seminarju boste prejeli nasvete, kako vključiti mednarodne projektne aktivnosti v reden pouk, kako aktivno vključiti učence v projekte, kako poskrbeti za varnost na spletu ter kako zasnovati učinkovito promocijsko kampanjo in projekt predstaviti širši javnosti.

Udeležba na spletnih dogodkih eTwinning je brezplačna.

Vabljeni k prijavi.

Vir: CMEPIUS, 24. 4. 2019

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)