Google je tudi v Sloveniji ponudil aplikacijo YouTube Kids za otroke. Aplikacija je zasnovana tako, da je brskanje in gledanje videov za otroke čim bolj varno in se ne srečujejo z neprimernimi videoposnetki. Otroci lahko gledajo svoje najljubše oddaje in glasbene videoposnetke, aplikacija pa omogoča tudi nastavitev starševskega nadzora. Google je aplikacijo zasnoval kot družinam prijazen prostor, zato so neprimerne vsebine popolnoma nedostopne.

Google je aplikacijo YouTube Kids predstavil že leta 2015, najprej zgolj v ZDA, sedaj pa je na voljo tudi pri nas. Na voljo je v spletni trgovini Google Play in App Store. YouTube Kids na enem mestu združuje vsebine spletnega mesta YouTube, namenjen pa je otrokom in zato za razliko od YouTube nima predpisane minimalne starosti. Aplikacija YouTube Kids prav tako kot YouTube prikazuje video vsebine, a je popolnoma prilagojena otrokom, kar pomeni, da je mogoče najti le videoposnetke, ki so primerni za otroke. Google s pomočjo različnih filtrov in pregledovalcev preprečuje prikazovanje videoposnetkov z neprimerno vsebino, zato je iskanje in gledanje posnetkov varno.

YouTube Kids ima tudi nekatere nastavitve nadzora za starše, s pomočjo katerih imajo lahko ti boljši nadzor nad otroki, kot je na primer določitev možnost časovnika (koliko časa lahko otroci gledajo vsebine) ali nadzor iskanja (starši lahko omejijo, katere posnetke bo otrok lahko iskal). Mogoče je blokirati videoposnetke ali kanale, za katere starši ne želijo, da bi jih otrok gledal, prav tako pa lahko tudi prijavijo videoposnetke, za katere menijo, da so neprimerni.

Več o uporabi aplikacije in njenih nastavitvah si lahko preberete v Googlovem Vodniku za starše za aplikacijo YouTube za otroke >>

Vir: Safe.si, 1. 2. 2019

(Skupno 154 obiskov, 1 današnjih obiskov)