Danska bo decembra 2009 gostiteljica konference Združenih narodov o podnebnih spremembah. V čast temu dogodku je danski šolski minister otvoril spletni portal Teacherscop15.dk, ki je obenem rezultat uspešnega projekta danskega šolskega ministrstva, imenovanega “Poučevanje o podnebnih temah”. Ideja je, da učitelji sami zbirajo vsebine in jih nato posredujejo učencem v zadnjem razredu osnovne šole (kot medpredmetne vsebine). Odprt “učni načrt” podnebnih vsebin tako nastaja sproti, se stalno dopolnjuje, ponuja vsem učiteljem sveta, iz njega pa učitelji jemljejo, kar se jim zdi primerno, po lastnem preudarku.

Od avgusta 2009 dalje omogočajo spletne strani podnebnega izobraževanja učiteljem in šolam iz vsega sveta, da objavljajo svoje izkušnje in ideje na interaktivnem zemljevidu.

”Svetovni podnebni zemljevid je priložnost, da  promovirate svojo šolo! Zaupajte vsem svoje ideje in izkušnje! Povejte nam, kakšna podnebna vzgoja je učinkovita oziroma kakšno bi želeli poučevati!  Beseda je vaša!” Spletne strani www.teacherscop15.dk , ki so v angleškem jeziku, predstavljajo globalni  pedagoškostrokovni forum sveta. Učitelji bodo nanje lahko naložili opise svojih projektov in idejne elaborate, njihova šola pa bo prepoznavna širom sveta kot šola, ki je lahko drugim za zgled.

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)