Na spletišču omrežja Eurydice je islandska nacionalna enota Eurydice dne 30. 9. 2015 objavila sporočilo, da je s prvim julijem 2015 islandski parlament sprejel zakon o novi vladni instituciji, tj. Direktoratu za izobraževanje, ki je začel veljati s prvim oktobrom 2015. Nov direktorat bo prevzel naloge nacionalnega inštituta za preverjanje znanja Námsmatsstofnun in nacionalnega centra za učno gradivo v obveznem izobraževanju Námsgagnastofnun ter nekatere upravne naloge ministrstva, pristojnega za izobraževanje, znanost in kulturo.

Direktorat bo kot edini upravni organ na področju izobraževanja opravljal naloge po celi vertikali, za vse ravni izobraževanja. Direktorat bo edini pristojen za upravljanje projektov na področju izobraževanja, saj želijo na ta način zagotoviti več strokovnega znanja in izkušenj ter celovito podlago
za izboljšanje storitev, kakovosti izobraževanja in promocijo politik tega področja.

Direktorat bo imel pomembno vlogo v islandskem izobraževalnem sistemu. Spodbujal bo napredek v izobraževanju v skladu z vladnimi politikami, krepil znanje in izkušnje prek študij, raziskav in mednarodnih standardov.

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)