Južna Koreja želi z digitaliziranjem svojega kurikuluma utrditi sloves države z enim najboljših izobraževalnih sistemov.

S ciljem do leta 2015 zagotoviti dostop preko računalnikov do vseh učnih gradiv selijo učbenike na računalniške zaslone.

Minister za izobraževanje, znanost in tehnologijo Ju-Ho Lee je povedal, da na ministrstvu pripravljajo promocijsko strategijo za projekt »Pametno izobraževanje« (Smart Education), s poudarkom na prilagojenem učenju in poučevanju.
Projekt, ki je stekel poleti, zajema vzpostavitev brezžičnih omrežij v vseh šolah, tako da se bodo lahko učenci in dijaki učili kjerkoli in kadarkoli, ter izobraževalnega informacijskega sistema, ki bo združljiv z različnimi napravami, tj. osebnimi računalniki, prenosniki, tabličniki in TV-sprejemniki, povezanimi na internet.

Minister je še povedal, da je vlada pripravljena podpreti odprt trg vsebine, tj. široko paleto učnega materiala, s ciljem zagotoviti kakovost za nizke izdatke. »Potem ko bodo tradicionalne učbenike v papirnati obliki nadomestile njihove digitalne različice, bodo dijaki brez težkih šolskih torb začeli odkrivati svet prek učilnice.«

Članek BBC News v angleščini

Vir: CEPS, 3. 1. 2012

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)