Društvo za kulturo inkluzije vabi na dogodek 11. Mednarodni Bodi športnik »Igraj se z mano«. Projekt Cel svet se rad igra bo gostoval na športnem dogodku »Igraj se z mano« v sodelovanju s tednom športa »Razgibajmo Ljubljano«. Dogodek bo potekal na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad) 15. septembra od 9. do 12. ure.

Z mednarodnim Bodi športnik »Igraj se z mano« v društvu stremijo k bolj vključujoči družbi. Gre za dogodek, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. To dosegajo z vključevanjem udeležencev v »pastirske igre« za najmlajše ter s tekmovanji v tradicionalnih turnirjih v nogometu, košarki, odbojki in balinanju, kjer v ospredju niso rezultati, temveč do izraza prihajajo strpnost, fair play, spoštovanje in sprejemanje drugačnosti.

V okviru letošnjega Bodi športnik »Igraj se z mano« v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije se bo predstavil tudi projekt Cel svet se rad igra – projekt, ki poudarja noto medkulturnosti inkluzije. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v športih, ki izvirajo iz različnih koncev sveta, medkulturno noto bodo imele tudi pastirske igre za najmlajše. Preko gibanja in skrbi za zdravje želimo poudariti, da je šport univerzalno sredstvo za druženje, spoznavanje in medsebojno spoštovanje ne glede na raso, vero, kulturno ozadje, starost ali oviranost.

Več o dogodku na spletni strani.

Projekt Cel svet se rad igra sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)