V 118. številki Cedefopovega novičnika uvodoma opozarjajo na novo epizodo podkasta Skillset and match: Dostop do delovnih mest za begunce kot pomoč pri reševanju ukrajinske krize.

V tokratnem povabilu k branju predstavljajo tri publikacije, ki so jih vključili v marčevsko številko:

Objavljajo tudi animirani videoposnetek o evropskem indeksu znanj in spretnosti (ESI). Cedefop ga je oblikoval, da bi državam pomagal skozi čas opazovati, kje se nahajajo glede sistemov znanj in spretnosti, kako jim gre v primerjavi z drugimi, kje so možnosti za izboljšave in kje iskati najboljše prakse.

Med dogodki, ki jih napovedujejo, je tudi delavnica, ki jo Cedefop organizira za slovensko Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pri vzpostavljanju sistema napovedovanja znanj in spretnosti ter izboljšanju upravljanja predvidevanja in usklajevanja znanj in spretnosti v državi. Na tretji delavnici, ki jo načrtujejo 16. maja, bodo skušali najti odgovor na vprašanje, kako optimizirati predvidevanje znanj in spretnosti prek karierne platforme in tako dodatno izboljšati upravljanje znanj in spretnosti.

Vir in več informacij: ACS, 6. 4. 2022 in novice agencije Cedefop

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)