Evropska komisija je julija 2012 imenovala dvanajstih novih članov upravnega odbora Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT). Novi člani (njihovi življenjepisi so priloženi) so položaje uradno prevzeli 31. julija.

Evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade Androulla Vassiliou je povedala: „Odhajajočim članom upravnega odbora EIT se zahvaljujem za trdo delo in predanost, hkrati pa pozdravljam nove člane. Zelo sem zadovoljna s sestavo novega odbora in prepričana sem, da bodo njegovi člani trajno prispevali k doseganju ciljev EIT. Danes bolj kot kdaj koli prej potrebujemo takšne nadarjene ljudi, ki bodo usmerjali inovacije v Evropi.“

Vsi člani upravnega odbora EIT so ugledni predstavniki svojih področij in so pokazali resnično zanimanje za inovacije.

Upravni odbor je odgovoren za splošno strategijo ter izbiro, usklajevanje in vrednotenje „skupnosti znanja in inovacij“ (SZI), inovacijskih središč javno-zasebnih partnerstev, ki so v osrčju EIT. SZI povezujejo odlične visokošolske ustanove, raziskovalna središča in podjetja pri iskanju inovativnih odgovorov na pomembne družbene izzive, kot so podnebne spremembe in trajnostna energija.

Upravni odbor bo nadzoroval izvajanje strateškega inovacijskega programa EIT, ki ga je predlagala Komisija. Program naj bi spodbudil ustanovitev do 600 novih podjetij ter usposabljanje 10 000 študentov magistrskega študija in 10 000 doktorandov v novih študijskih programih, ki združujejo znanstveno odličnost z močno podjetniško razsežnostjo.

Vir: Evropska komisija, 24. 7. 2012

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)