Glasilo agencije Cedefop št. 121 prinaša predstavitev Priročnika o učnih izidih, ki je bil predstavljen na 4. Učnem forumu odločevalcev. Hibridnega dogodka se je udeležilo 90 strokovnjakov in drugih deležnikov in 30 držav.

V rubriki Novice poročajo o odzivu agencije na vojno v Ukrajini. Najnovejši ukrepi predvidevajo izvajanje raziskav in izmenjavo dobrih praks.

V okviru francoskega predsedovanja so organizirali seminar o mikrokreditih za vseživljenjsko učenje in izboljšanje zaposljivosti. O tem so spregovorili tudi v 6. epizodi podkasta z naslovom Mikrokrediti – bodo ostali?

Namestnica direktorja Cedefopa Mara Brugia se je v Bruslju s predstavniki Evropske komisije pogovarjala o tem, kako pospešiti dolgoročno mobilnost vajencev.

V bližnji prihodnosti ima Cedefop tri glavne naloge. Poleg raziskovanja za digitalno in zeleno preobrazbo, do- in prekvalifikacijo evropske delovne sile se ukvarjajo s krepitvijo orodij za ozaveščanje o spretnostih. Kljub številnim nepričakovanim motnjam, kot je vojna v Ukrajini, te izzive uspešno rešujejo.

Vir in več informacij: ACS, 18. 7. 2022 in novice agencije Cedefop

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)