V uvodnem članku 123. številke mesečnika Cedefop newsletter z naslovom Najprej mladi! – politike za mlade Evropejce v času negotovosti pišejo o dogodku, na katerem je pet agencij EU obeležilo evropsko leto mladih.

V Novicah iz Cedefopa predstavljajo dogajanje na septembrskem mednarodnem sejmu v Solunu, kjer je Cedefop sodeloval s temo Mladi ter poklicno izobraževanje in usposabljanje (VET), in na delavnici z naslovom Prihodnost poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi, ki je bila 8. in 9. septembra v Bonnu. Cedefop je nedavno pripravil kratek pregled politike, v katerem je na podlagi koncepta pametnih in zelenih mest analiziral, kako lahko poklicno izobraževanje in usposabljanje pomaga mestom, da postanejo pametnejša in bolj zelena, ter tako olajša uresničevanje evropskega zelenega dogovora (EGD), strategije EU za rast in političnega odziva na izzive, povezane s podnebnimi spremembami in degradacijo okolja.

Izpostavljena je vseevropska primerjalna študija, v kateri ugotavljajo, da je vajeništvo mogoče zgraditi tako, da bo trajalo tudi v kriznih časih.

Ne spreglejte pa tudi septembrske številke Skillset and match.

Vir in več informacij: ACS, 13. 10. 2022 in novice agencije Cedefop

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)