Mestna občina Ljubljana je izdala almanah “15 let štipendiranja nadarjenih v Ljubljani”. Celovit pregled področja sta pripravili Nada Breznik in Monika Pavšer v sodelovanju s štipendisti Blažem Boldinom in Evo Remec, ki sta ga oblikovala, ter Katjo Klopčič Lavrenčič, ki ga je lektorirala.

Almanah o štipendiranju nadarjenih v Mestni občini Ljubljana od leta 1998 do 2013, ki je v zadnjem letu nastajal na Oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje, predstavlja statistične podatke in preglednice, pravno ureditev področja, v sliki in besedi naniza prireditve in dogodke, povezane s štipendiranjem in delovanjem Kluba štipendistov, ki je praznoval že deseto obletnico obstoja.

Nekateri nekdanji štipendisti, danes uspešni in prepoznavni strokovnjaki, podjetniki, umetniki in znanstveniki so predstavljeni v posebnem poglavju, obsežno poglavje pa so s svojimi odgovori na vprašalnik sooblikovali štipendisti, ki so pojasnili, kaj jim je štipendija pomenila oziroma jim pomeni, ter razkrili, kakšen je njihov odnos do Ljubljane.

Zaokrožen in sistematično urejen pregled področja je prav gotovo dragocen prispevek ne le za interno rabo in arhiv, mnogim bo ohranil ali obudil spomin na čas izobraževanja in sodelovanja z drugimi štipendisti različnih strok, gotovo pa bo tudi spodbuda novim generacijam štipendistov ter tehten argument za ohranitev in razvoj področja.

Vir: MOL, 22. 12. 2014

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)