Vljudno vas vabimo k sodelovanju na 15. mednarodni multikonferenci Informacijska družba – IS 2012, ki bo od 8. do 12. oktobra 2012 potekala v Ljubljani na Institutu “Jožef Stefan”. IS 2012 bo omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe. Multikonferenco bodo sestavljale skrbno izbrane konference.

Informacijska družba spreminja svet in tudi slovensko družbo. Zato je pomembno, da se teh sprememb zavedamo in jih sprejmemo v vsakdanje življenje. Cilj IS 2012 ni najti dokončne odgovore na probleme, ki se porajajo ob pohodu informacijske družbe, temveč sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje. Multikonferenca bo imela vlogo foruma svetovnih in domačih raziskovalcev, kjer se bo razglabljalo o sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike, izmenjevalo ideje in razvijalo vizijo informacijske družbe.

Ustanove in posamezniki so vabljeni, da predstavijo prispevke o zanimivih novih dognanjih s področja katere izmed sestavnih konferenc. Pripravijo lahko tudi pregled stanja in novosti v svoji ustanovi, spregovorijo o problemih znanosti in razvoja v Sloveniji, o odnosu države ali o tem, kako bi se morala Slovenija razvijati v smeri informacijske družbe.

Več: spletna stran IS 2012

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)