V šolskem letu 2020/2021 se je začel evropski program “priznanje digitalna šola” (angleško Digital Schools Awards) za spodbujanje in prepoznavanje inovacij, sodelovanja in razvoja spretnosti v digitalni tehnologiji med osnovni in srednjimi šolami.

Več kot 90 osnovnih in srednjih šol je bilo izbranih za sodelovanje v pobudi, ki se kot prva te vrste izvaja v petih evropskih državah, in sicer na Irskem, v Litvi, na Škotskem, v Srbiji in Sloveniji.

V ponedeljek, 28. marca 2022, je Služba za digitalizacijo izobraževanja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport organizirala zaključno srečanje ter svečano podelitev “priznanj digitalna šola”.

Prve pilotne šole – Zavod Antona Martina Slomška – Škofijska gimnazija, Gimnazija Brežice, Osnovna šola (OŠ) Bistrica ob Sotli, OŠ Hruševec Šentjur in Šolski center Kranj – Srednja tehniška šola so priznanje prejele že oktobra 2021 na spremljevalnem dogodku slovenskega predsedovanja Svetu EU. Tokrat je priznanje prejelo še preostalih 13 šol, ki so sodelovale v pilotnem programu: OŠ Bistrica, OŠ Šenčur, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, OŠ Podčetrtek, Šolski center Ljubljana – Srednja strojna in kemijska šola, Šolski center Velenje – Elektro in računalniška šola, OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ bratov Polančičev Maribor, Gimnazije Celje – Center, OŠ Dobje, OŠ Franceta Prešerna Kranj in OŠ Radlje ob Dravi.

Vir in več informacij: MIZŠ, 4. 4. 2022

 

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)