Osrednja tema letošnjega 19. Frankofonskega dne je francoščina na različnih kontinentih, ki bo 20. marca 2017 povezala 160 mladih nastopajočih in njihovih učiteljev mentorjev v Celjskem domu v Celju. Sodelovalo bo šest osnovnih šol, osem gimnazij ter Emuni Univerza v Piranu. Pred festivalom bodo obiskovalci lahko obiskali stojnice posameznih frankofonskih dežel.

Več o dogodku>>

Po uspešno zaključenih štirih letih intenzivnega gledališkega ustvarjanja, ko smo s srednješolskimi učitelji in njihovimi dijaki ter s francoskimi režiserji iz Compagnie les Temps Blancs v Parizu (V. Thimonier, L. Carton de Grammont, P. Andrau in A. Vignals) uprizorili štiri sodobna gledališka dela, se letos odpravljamo na skupno potovanje na različne dele sveta.

Razvojna naloga in zaključni dogodek t.i. 19. Frankofonskega dne v Celju sta del projekta Frankofonija, ki ga vodi in koordinira Zavod RS za šolstvo ob stalni podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Francoskega inštituta v Sloveniji. Pri izpeljavi dogodka že vsa leta intenzivno sodelujejo učitelji in dijaki I. gimnazije v Celju. Letos nam je v veliko podporo tudi II. Gimnazija Maribor.

Vir: ZRSŠ, 10. 3. 2017

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)