21. marca 2012 je dr. Žiga Turk, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, slavnostno otvoril Konferenco Arnes 2012 – 20 let interneta ljudi, ki v Kranjski Gori poteka v okviru multi-konference SIRikt 2012. Konferenca Arnes 2012, na katero se je letos prijavilo skoraj 400 udeležencev, povezuje uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je namenjena širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij.

V letu 2012 Arnes praznuje 20 let svojega delovanja. V teh 20 letih so bili priča izjemnemu napredku internetne infrastrukture in storitev, prihodnost pa nam napoveduje »internet stvari«. Vendar smo ljudje tisti, ki nam ta tehnologija omogoča vedno lažje sodelovanje, in prav naše sodelovanje rodi razvoj vedno boljše tehnologije. Zato bi ob tej obletnici radi spomnili, da teh dvajset let gradimo omrežje ljudi, ne le žic. Na tokratni konferenci nam bo tako 22 domačih in tujih predavateljev predstavilo, kako smo internet uporabljali v njegovih začetkih in kaj nas čaka v prihodnosti, poseben poudarek je namenjen storitvam, ki nam pri naših aktivnostih lahko pomagajo že danes (program konference).

Aktualno dogajanje na konferenci lahko v živo preko spleta spremljate s pomočjo Spletnih konfenrec VOX, prav tako pa ste vabljeni, da na predavanjih aktivno sodelujete preko tviterja s #sirikt ali preko tekstovnega pogovora znotraj Spletnih konfenrec VOX.

Vir: Arnes, 21. 3. 2012

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)