Na 20. oktober, evropski dan statistike, vas želijo statistiki znova spomniti, da boljši podatki lahko pomenijo tudi boljše življenje. Njihovo poslanstvo je zagotavljanje kakovostnih podatkov in hkrati ozaveščanje uporabnikov podatkov in informacij, da se boste v večji meri zavedali, da vam rezultati lahko pomagajo izboljšati življenje – zasebno in poslovno. Skratka, podatke zbirajo in objavljajo za vas in zaradi vas. Uporabite jih! Poiščite jih na spletnih straneh SURS, pišite, pokličite ali jih obiščite. Radi vam tudi pokažejo, kako poteka njihovo delo.

Statistiko pa ustvarjajo tudi skupaj z vami. O tem pričajo naslednji podatki: okoli 350 je zaposlenih na SURS in vsak dan skupaj z vami opravijo povprečno 80 anketiranj na terenu, 350 po telefonu in prejmejo od podjetij 550 izpolnjenih vprašalnikov. Na spletnih straneh objavijo vsak dan za vas povprečno 3 objave, vsak dan povprečno 5-krat tvitnejo, povprečno 20 uporabnikom pa vsak dan odgovorijo osebno.

Ker praznujemo evropski dan statistike, vas tokrat še posebej vabijo, da poklikate po zanimivih statističnih podatkih v aplikaciji Vi v EU. Primerjajte se z drugimi prebivalci Slovenije ali z drugimi Evropejci vaše starosti.

Vir in več: SURS, 19. 10. 2016

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)