V eTwinningu sodeluje vedno več učiteljev. Danes že 1700 skupin, v katerih sodeluje preko 124.000 eTwinnerjev.

Skupine so posvečene najrazličnejšim temam, okolje, kodiranje, nove metode dela, nove pedagoške strategije itd. Skupine eTwinning učiteljem omogočajo izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj ter dobrih praks ter povezovanje z drugimi učitelji iz Evrope in onkraj nje. Skupine omogočajo aktivno participacijo uporabnikov, ponujajo priložnosti strokovnega razvoja in prikazujejo dobre prakse ter se povezujejo z drugimi aktivnimi eTwinnerji.

Za ‘tematske skupine’ skrbijo eTwinnerji, ki so opravili tečaj eTwinning za moderatorje. V okviru tematskih skupin se določijo aktivnosti in naloge, ki jih morajo učitelji opraviti v sodelovanju z drugimi učitelji in se pogovarjati o njih. Trenutno je 15 aktivnih tematskih skupin. Med njimi so tudi tri nove skupine, ki so nastale lansko leto: ‘Kodiranje v šoli‘, Spoli oz. kako preprečiti stereotipe in Vključevanje otrok priseljencev v šole‘. V omenjenih tematskih skupinah sodeluje več kot 47.000 eTwinnerjev.

Številne uspešne aktivnosti in projekti se v okviru skupin izvajajo skozi celo leto. Najbolj priljubljene aktivnosti med eTwinnerji so spletni seminarji in pogovori s strokovnjaki. V prejšnjem letu so tematske skupine organizirale preko 40 spletnih seminarjev za svoje člane.

eTwinningove skupine so odlična platforma za predstavitev in spodbujanje kreativnosti in domišljije učiteljev. V letu 2017 so bili učitelji še posebej aktivni ustvarjalci videoposnetkov. Udeležili so se tudi številnih natečajev za najboljšo fotografijo in drugim učiteljem ter učencem pošiljali razglednice. V skupini ‘Creative Classroom’ so se učitelji skupaj z učenci udeležili “maratona kreativnih kratkih zgodb”. Nastala je zanimiva e-knjiga s kreativnimi zgodbami.

Kako se lahko pridružite skupini eTwinning in udeležite vseh teh zanimivih aktivnosti? Preprosto! Odprite eTwinning Live, izberite ‘Skupine’, poiščite skupino, ki vas zanima, in se ji pridružite.

Vir: eTwinning, 2. 2. 2018

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)