Na 263. dopisni seji, 8. avgusta 2018, je Vlade RS izdala soglasje k Programu dela Znanstveno-raziskovalnega središča Koper za obdobje do leta 2022. Izdala je tudi sklep o uvrstitvi projekta Informatika v športu v veljavni načrt razvojnih programov

Vlada je dala soglasje k Programu dela Znanstveno-raziskovalnega središča Koper za obdobje od 2018 do 2022. Program dela opredeljuje raziskovalno, strokovno in drugo dejavnost ZRS Koper na področju javne službe in tržne dejavnosti v naslednjih petih letih. Konkretno financiranje dejavnosti bo potekalo na podlagi uspešnosti ZRS Koper na javnih pozivih in razpisih za pridobitev raziskovalnih programov in projektov.

Vizija ZRS Koper je postati središče raziskovalne kakovosti v zahodni Sloveniji. Poleg že obstoječih področij dela načrtujejo do leta 2022 dejavnost razširiti še na področja okoljskih študij, naravne in kulturne dediščine ter na sodelovanje s Kitajsko. V obdobju do leta 2022 načrtujejo tudi za dobrih 22 odstotkov povečati celotne prihodke.

Vlada je na isti seji sklenila uvrstiti projekt Informatika v športu (e-šport) v veljavni načrt razvojnih programov za leto 2018. Aplikacije so namenjene Direktoratu za šport Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Z njimi se vodijo delovni procesi Javnega razpisa za izbor izvajalcev, sofinanciranja vsebin ter se spremlja razvoj in strokovne vsebine letnega programa športa. Aplikacije bodo nadgrajene in posodobljene, načrtovana je nova podatkovna zbirka, ki bo postavljena v novem programskem okolju.

Vir>> Sporočilo Vlade RS za javnost, 8. 8. 2018

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)