Dijaška organizacija Slovenije (DOS) organizira 3. dijaško nacionalno konferenco, ki bo potekala v Ljubljani, in sicer od 18. do 20. marca 2010. Namen konference je združiti slovenske dijake v skupno razpravo na položaja dijaka v Evropi danes. Z različnimi gosti bodo razpravljali o dijaški problematiki (dijakove pravice, delo v dijaški skupnosti, aktualne zakonodajne spremembe, retorika…) in možnostih študija v tujini.

Zaradi omejenega števila udeležencev (le 30 oseb) prosijo, da pošljete prijavnico skupaj s soglasjem staršev na naslov Dijaška organizacija Slovenije, Dunajska 51, 1000 Ljubljana, najkasneje do 14. marca 2011. Prijavnico lahko pošljete tudi po faksu na številko 01/28 06 807 (original izvod pa prinese udeleženec/udeleženka na sam dogodek).

Z vsake srednje šole se lahko konference udeleži en dijak. Vsaka šola naj posreduje tudi podatke drugega zainteresiranega dijaka, ki bo izbran v primeru premajhnega zanimanja dijakov za sam dogodek. Predvsem so zaželeni dijaki iz 2. in 3. letnika, saj želijo dijakom nižjih letnikov predstaviti delovanje DOS in preko delavnic pokazati možnosti njihovega udejstvovanja pri naših projektih ter ponuditi širši vpogled v aktualno dijaško problematiko.

Več informacij: DOS, 6. 3. 2011

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)