Pred začetkom novega šolskega leta 2017/2018 je v četrtek, 24. avgusta 2017, na Brdu pri Kranju, v organizaciji Zavoda RS za šolstvo, potekala 3. konferenca ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki se jo je udeležilo skoraj 500 ravnateljic in ravnateljev VIZ.

Na konferenci je zbrane uvodoma nagovoril direktor ZRSŠ dr. Vinko Logaj, ki je poudaril, da lahko le »skupaj iščemo strokovne in vzdržne rešitve, ki pozitivno vplivajo na delo vzgojno-izobraževalnih zavodov«. Dejal je, da je tema letošnje konference usmerjena na področje pedagoškega vodenja, ki je ključ do kakovosti dela ravnateljev, ob tem pa poudaril, da je srečanje prav tako priložnost za izmenjavo koristih informacij ter predstavitev novosti, usmeritev ter vsebinskih in konceptualnih sprememb na posameznih ravneh izobraževanja (vrtec, osnovna in srednja šola), ki so ključne za uspešno pedagoško vodenje ter predstavitev sodobnih oblik profesionalnega učenja strokovnih delavcev. Ob koncu je vsem skupaj zaželel uspešno novo šolsko leto in izpolnitev pričakovanj ter se zahvalil vsem, ki so s strokovnim in organizacijskim delom prispevali k uspešni organizaciji konference.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Makovec Brenčičeva je na 3. konferenci ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov na Brdu pri Kranju med ključnimi cilji novega šolskega leta izpostavila kakovostno in vključujoče javno šolstvo ter zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja. Po njenih besedah je pomembno tudi učinkovito vodenje in upravljanje šol ter njihova umestitev v mednarodno okolje.

Konference so se poleg ministrice dr. Maje Makovec Brenčič udeležili tudi generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo mag. Gregor Mohorčič, generalna direktorica Direktorata za srednje šole, višje šole in izobraževanje odraslih Elvira Šušmelj, direktorica Urada za razvoj in kakovost izobraževanja dr. Stanka Lunder Verlič, vodja Urada za razvoj izobraževanja Aleš Ojsteršek ter direktor CPI Elido Bandelj, ki je prevzel tudi vsebinski del srečanja ter nekateri drugi.

Direktor dr. Vinko Logaj v prispevku za Prvi Dnevnik na TV Slo 1

Vir: ZRSŠ, 25. 8. 2017

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)