Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo skupaj z Gospodarskim razstaviščem že četrto leto zapored organizirala Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem (LOS 2014), ki bo pod sloganom NA SEJEM V LJUBLJANO! potekal med 7. in 10. majem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Rok za prijave za sodelovanje na sejmu se izteče 28. marca 2014.

»LOS je sejem, ki v središču prestolnice predstavlja dosežke ter inovativne pristope slovenske obrti in podjetništva. Organizatorji sejemske prireditve smo si za četrti LOS zadali cilj, da sejem konceptualno in vsebinsko obogatimo s številnimi strokovnimi in drugimi spremljevalnimi dogodki ter tako prispevamo k bogatemu poslovnemu in siceršnjemu obisku,« pojasnjuje Gregor Primc, strokovni sodelavec za sejemsko dejavnost pri OZS.

Osrednji obsejemski dogodek bo tudi letos Forum obrti in podjetništva, ki se ga bodo udeležili predstavniki Vlade RS, OZS ter obrtniki in podjetniki. Na forumu, ki bo 7. maja ob 11. uri, bo zbornica seznanila Vlado z aktualnimi razmerami in zahtevami slovenske obrti in podjetništva ter od nje zahtevala odgovore.

Poleg foruma bodo v času sejma potekali tudi drugi zanimivi dogodki, med drugim 11. Nanotehnološki dan, seminar Viri financiranja za mala in srednje velika podjetja (pod okriljem Evropske podjetniške mreže EEN), prvič pa se bo na sejmu odvila tudi konferenca TEDx na temo »Strast za rast«. V času sejma bodo potekala tudi brezplačna svetovanja ENSVET o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih.

Sejemski katalog, v katerem bodo predstavljeni vsi razstavljavci na LOS 2014 in natančnejši program, bo izšel v majski izdaji revije Obrtnik. Katalogu bosta priloženi tudi dve vstopnici za ogled sejma.

Več informacij o LOS najdete na www.sejemlos.si.

Vir: OZS, 21. 3. 2014

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)