V torek, 13. decembra, bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organiziralo nacionalni posvet na temo prenove sistema ocenjevanja raziskav, raziskovalcev in raziskovalnih institucij, ki bo potekal v okviru pobude Platforme znanja, med 10:00 in 13:30. Na ravni EU je bil julija letos objavljen Dogovor o prenovi ocenjevanja raziskav (Agreement on Reforming Research Assessment) in na tej osnovi bo z decembrom vzpostavljena Koalicija za napredek ocenjevanja raziskav (Coalition for Advancing Research Assessment – CoARA).

Nacionalni dogodek, ki bo potekal v Veliki dvorani MIZŠ na Masarykovi v Ljubljani, bo razdeljen na dve panelni razpravi z udeleženci. Prva bo posvečena razpravi o procesu prenove na ravni EU, druga pa prioritetam prenove na nacionalni ravni.

Dogodek je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem, predstavnicam in predstavnikom raziskovalnih organizacij in visokošolskih ustanov, ki se želijo aktivno vključevati v oblikovanje in usklajevanje ukrepov na področjih znanstvene in visokošolske politike na ravni EU.

Vir in več informacij: MIZŠ in Direktorat za znanost, 21. 11. 2022

(Skupno 42 obiskov, 1 današnjih obiskov)