Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec je sodelovala na mednarodni panelni razpravi, posvečeni obeleženju 10. obletnice sprejema Deklaracije Organizacija združenih narodov (OZN) o izobraževanju in usposabljanju za človekove pravice.

Gre za eno od panelnih razprav ob robu 48. skupščine Sveta za človekove pravice v Ženevi. Panel so poimenovali »Deseta obletnica Deklaracije Združenih narodov o izobraževanju in usposabljanju za človekove pravice: dobre prakse, izzivi in pot naprej«.

Deklaracija OZN o izobraževanju in usposabljanju za človekove pravice je bila sprejeta decembra 2011 po doseženem konsenzu mednarodne skupnosti o pomenu vzgoje in izobraževanja na področju uresničevanja človekovih pravic in trajnostnega razvoja. Deklaracija se posveča pridobivanju znanj, spretnosti in razumevanju univerzalne kulture človekovih pravic. Izobraževanje mladih na področju človekovih pravic je prepoznano kot ena ključnih strategij za preprečevanje in reševanje globalnih izzivov, vključno z naslavljanjem in odpravljanjem nasilja in pojavov diskriminacije.

Vir in več informacij: MIZŠ, 29. 9. 2021

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)