V Veliki dvorani Fakultete za družbene vede bo 29. septembra 5. posvet o problematiki zlorab otrok na spletu,

Organizira ga prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Rdeča nit letošnjega posveta bodo zlorabe otrok prek mobilnih naprav. Ob številnih domačih strokovnjakih bosta z nami tudi dva gosta iz tujine – gospod John Carr, ugledni strokovnjak za spletno varnost otrok iz Velike Britanije, ter gospa Julie de Bailliencourt, ki se ukvarja s področjem varnosti uporabnikov na Facebooku.

V uvodnem delu bodo udeležence konference nagovorili vodja Centra za varnejši internet dr. Vasja Vehovar, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije g. Dušan Zupančič, direktor Uprave kriminalistične policije mag. Branko Japelj in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Posvet že peto leto organizirajo predvsem s ciljem, da na enem mestu združijo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na spletu. Tudi letos pričakujejo široko in pisano paleto udeležencev tako iz vrst policije, tožilstev in sodišč, kot tudi iz vrst industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.

Dodatne informacije o programu posveta lahko najdete v priponkah:

Vir: SIO, 25. 9. 2015

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)