Ministrstvo za zunanje zadeve obvešča, da bo v San Juanu, Argentina, od 15. do 19. oktobra 2012 potekal 5. svetovni kongres za pravice otrok in mladostnikov.

Tematski poudarek kongresa bo na položaju otrok in mladostnikov v procesu socialnih sprememb – kako socialne spremembe vplivajo na otroke in mladostnike in kako otroci in mladostniki lahko vplivajo na socialne spremembe (v kontekstu družine, javnih politik, izobraževalnih institucij, medijev in kulture). Na kongresu se bo zvrstilo 12 posvetovanj, 12 panelov in 60 forumov. Poleg tradicionalnih tem (družina, javne politike, izobraževanje, kultura, zdravje, tehnologija, sodstvo, pravice, mediji itd) bosta dva tematska sklopa usmerjena tudi v pravice otrok in problematiko nasilja in otrok v oboroženih spopadih. Ob zaključku konference, ki ga bo otvorila argentinska ministrica za socialni razvoj, bo sprejet t.i. »Sanjuanski manifest – priporočila za pravičnejši svet za otroke in mladostnike«.  

Argentinsko Ministrstvo za socialni razvoj je preko Veleposlaništva RS v Buenos Airesu pozvalo k udeležbi predstavnikov slovenske vlade, civilne družbe in akademikov.  

Več informacij o kongresu

Vir: CNVOS

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)