Leto 2015 je za mednarodno razvojno sodelovanje prelomnega pomena, zato Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Državni zbor Republike Slovenije ob zaključku Evropskega leta za razvoj 2015 vabita na sedme Slovenske razvojne dneve, ki bodo 10. in 11. novembra 2015 v Ljubljani (program dogodka, .pdf). Med drugimi bodo na dogodku sodelovali predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, zunanji minister Karl Erjavec in evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje Christos Stylianides.

Razprava, ki bo na prvi dan dogodka, 10. novembra 2015, v Državnem zboru, se bo osredotočila na dve ključni temi, in sicer na izvajanje Agende 2030 za trajnostni razvoj, sprejete septembra letos na Vrhu OZN o trajnostnem razvoju, ter na Svetovni humanitarni vrh, ki bo maja prihodnje leto prvič v zgodovini združil vse akterje s področja mednarodne humanitarne pomoči. Dan pa se bo končal z odprtjem razstave natečaja Evropa v šoli z naslovom »Sodelujem, svet oblikujem«, ki je bila v minulem šolskem letu povezana z Evropskim letom za razvoj 2015. Ob tej priložnosti bo izdana tudi publikacija natečaja Evropa v šoli ter knjiga Studia diplomatica Slovenica Spremenimo svet – Agenda 2030 za trajnostni razvoj.

Naslednji dan, 11. novembra 2015 bo ob 11. uri v Cankarjevem domu na ogled gledališko-glasbena predstava »Spremeni svet – akord za akordom«, ki na ustvarjalen in humoren način predstavlja mednarodno razvojno sodelovanje.

Vir: UKOM, 10. 11. 2015

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)