V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani je 8. oktobra potekala slavnostna akademija ob 70. obletnici obstoja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Dogodek je odprl dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, izr. prof. Boštjan Botas Kenda, ki je ob tej priložnosti poudaril, da je prepleten način delovanja z drugimi sorodnimi ustanovami edino zagotovilo za uspešno prihodnost strok, ki jih akademija zastopa. Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je v svojem pozdravnem nagovoru povedal, da je v praznovanju jubileja čutiti zanos, ki je verjetno preveval že ustanovitelje in ki ga po njegovem mnenju še vedno ohranja sedanje vodstvo akademije. Navzoče sta pozdravili tudi ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Udeležence večera je nagovoril tudi zaslužni prof. dr. Tomaža Brejca, nekdanji dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in dolgoletni profesor umetnostne zgodovine in teorije. Nekdanjim dekanom so bila na dogodku podeljena posebna priznanja v zahvalo za požrtvovalno vodenje akademije, izr. prof. dr. Nadja Zgonik pa je predstavila razstavo Zakladi likovne zbirke, ki je na ogled v prostorih rektorata Univerze v Ljubljani od 9. oktobra dalje.

Vir in fotogalerija: UL, 9. 10. 2015

 

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)