Unescov Inštitut za vseživljenjsko učenje (UIL) letos praznuje 70. obletnico delovanja. Kot edini inštitut v ustroju Združenih narodov, ki je v celoti posvečen vseživljenjskemu učenju, UIL podpira države po vsem svetu pri razvoju politik in praks, ki vsakomur omogočajo, da se uči. Spodbujanje pismenosti, zagovarjanje kakovostnega izobraževanja odraslih za tiste, ki to najbolj potrebujejo, in izboljšanje možnosti vseživljenjskega učenja v več kot 290 mestih v vseh svetovnih regijah so le nekateri od ključnih dosežkov UIL.

Celovit pregled zgodovine Inštituta in pričevanja o pomenu vseživljenjskega učenja si lahko ogledate na virtualni jubilejni razstavi.

Jubilej bodo obeležili na dveh dogodkih (potrebna potrditev udeležbe):

  • 26. oktober 2022, med 17. in 18. uro (CEST): praznovanje 70. obletnice UIL v gledališču Theater im Zimmer v Hamburgu, ki ga lahko spremljate tudi virtualno – ministri za izobraževanje, partnerji in udeleženci v programih UIL bodo delili svoje poglede na delo Inštituta v vseh teh letih;
  • 27. oktober 2022, med 9.30 in 18.00 (CEST): virtualni simpozij z naslovom »Izkoriščanje moči vseživljenjskega učenja« – strokovnjaki in partnerji UIL bodo na podlagi dosežkov v zadnjih 70. letih razpravljali o prihodnosti vseživljenjskega učenja in predlagali programske usmeritve Inštituta v prihodnjih letih.

Vir in več informacij: ACS, 19. 10. 2022

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)