Od 30. septembra do 2. oktobra 2009 bo potekal tradicionalni Festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani. Festival za tretje življenjsko obdobje je edina in največja tovrstna prireditev v širšem evropskem prostoru. Hkrati edina, ki posveča veliko pozornost in se zaveda pomembnosti družbenih vprašanj starejše generacije ter pomena njene modrosti in izkušenosti. Prireditev, ki povezuje vse generacije ter umešča v program kulturno ustvarjalnost starejše in mlajše generacije.
Sodeluje 145 razstavljavcev, ki so  zapolnili 1.204 m2 razstavnega prostora v desetih tematskih parkih, devet ministrstev in Mestna občina Ljubljana. Tako festival predstavlja tudi ustvarjalno okolje, kjer se lahko predstavijo še širši javnosti ter preko parkov zajema tudi vsa področja pomembna za visoko kakovost življenja tretje generacije ter za »Za strpno in socialno sožitje vseh generacij«.

Program 9. Festivala za tretje življenjsko obdobje v številkah: 121 dogodkov kulturnem programu, 80 v izobraževalnem programu (konferenca, 41 predavanj, 11 okroglim miz, 26 odprtih delavnic,  2 posveta), 8 dogodkov posebej namenjenih otrokom. Skupaj kar 209 dogodkov.

Več >> Festival za tretje življenjsko obdobje

Vir: Novica MŠŠ

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)