Konec januarja je bil na spletni strani Cedefopa objavljen Katalog študijskih obiskov 2013/14 (Study visits catalogue 2013/14).

V večjezični publikaciji (angleščina, francoščina, nemščina in španščina) so zajeti študijski obiski, ki bodo potekali med septembrom 2013 in junijem 2014.
Namenjeni so izvajalcem izobraževanja in poklicnega usposabljanja, vodjem svetovalnih središč, osebam, ki so odgovorne za razvoj politik izobraževanja in poklicnega usposabljanja na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni, direktorjem malih in srednje velikih podjetij, predstavnikom socialnih partnerjev (združenja, sindikati, gospodarska zbornica), raziskovalcem itd.  

Študijski obiski so razdeljeni v naslednje tematske kategorije:  

• Spodbujanje sodelovanja med trgom dela in izobraževanjem ter usposabljanjem,
• Izboljšanje začetnega in nadaljnjega usposabljanja učiteljev, vzgojiteljev, izobraževalcev ter vodij usposabljanja,
• Orodja za promocijo priznavanja ključnih kompetenc na področju izobraževanja in usposabljanja,
• Promocija socialne vključenosti in enakosti med spoloma v izobraževanju in usposabljanju ter integracije migrantov,
• Razvijanje strategij za vseživljenjsko učenje in mobilnost.  

Na nacionalni ravni program koordinirajo nacionalne agencije v sodelujočih državah; v Sloveniji je to Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS).
Stik: Katjuša Radinovič (T: 01 6209 460, E: katjusa.radinovic@cmepius.si).

Za študijske obiske, ki se bodo odvili od septembra 2013 do februarja 2014, se lahko prijavite do 28. marca 2013, in za študijske obiske, ki potekajo od marca do junija 2014, pa je rok za oddajo prijave 15. oktober 2013. Več informacij je objavljenih na spletni strani študijskih obiskov: http://studyvisits.cedefop.europa.eu.

Vir: ACS, 26. 2. 2013

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)