Letošnje prvo petkovo srečanje bo izjemoma v ponedeljek 7. marca 2011 ob 9. uri v prostorih ACS-a. Gostja srečanja bo predavateljica z Japonske, ki se v mesecu marcu mudi v Sloveniji. Naslov tokratnega srečanja je Razvoj vseživljenjskega učenja na Japonskem: ranljive skupine in nekateri podporni ukrepi.

Dr. Naoko Suzuki se že skoraj 20 let ukvarja z raziskovanjem področja nadaljnjega izobraževanja in izobraževanja odraslih. Dodiplomski študij s področja izobraževanja je končala na Univerzi Kochi, podiplomski na Univerzi Nagoya na Japonskem, doktorski študij s področja nadaljnjega izobraževanja pa je nadaljevala v Veliki Britaniji na Univerzi Warwick. V času doktorskega študija si je pridobila enoletne izkušnje na Univerzi Queensland v Avstraliji.

Na tokratnem petkovem srečanju bo govorila o položaju vseživljenjskega učenja na Japonskem z zgodovinske perspektive in z vidika sodobnosti ter predstavila nekatere primere dobre prakse, ki so jih že razvili. Predstavila bo delo Centra za razvoj univerze pri Tokushima University, kjer je zaposlena kot izredna profesorica in raziskovalka. Pred kratkim se je začela ukvarjati s problematiko mladih v okviru projekta NEET mladi (ang. NEET youth), ki ga bo tudi na kratko predstavila.

Udeležbo potrdite najkasneje do petka 4. marca 2011 na e- naslov: neda.dordevic@acs.si.

Vir: ACS, 28. 2. 2011

 

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)