Na študijskem obisku v Sloveniji bo ACS med 15. in 18. februarjem gostil pet strokovnjakinj s področja svetovanja v izobraževanju odraslih iz organizacije Bizikasi (avtonomna pokrajina Baskija, Španija). 
Strokovnjakinje zanima predvsem svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih v Sloveniji, še posebej projekt ISIO, saj tudi same prihajajo iz organizacije, ki za celo regijo Debagoieno skrbi za informiranje in svetovanje v podporo izobraževanju in usposabljanju odraslih. Prav tako kot središča ISIO posvečajo posebno pozornost razvijanju različnih pristopov za povečanje dostopa do izobraževanja ranljivim skupinam odraslih in poudarjajo pomen partnerskega sodelovanja z drugimi organizacijami v regiji za zagotavljanje kakovostnega in celostnega informiranja in svetovanja.

V sredo 16. februarja bodo med 14. in 16. uro na ACS-u predstavile svojo dejavnost. Poleg predstavitve bo čas tudi za pogovor in izmenjavo slovenskih in španskih izkušenj na področju svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih.

Vir: ACS, 14. 2. 2011

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)