Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izobraževanja v Sloveniji – letos bo potekala po vsej državi od 9. maja do 13. junija. Projekt že leta uspešno usklajuje Andragoški center Slovenije. Sodeluje vrsta ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi in tudi onkraj naših meja. Vrstijo se številni dogodki, ki slavijo znanje in učenje.

Izvajalci so šole, društva, ustanove, nevladne organizacije, posamezniki in skupine s področja izobraževanja, znanosti, kulture, športa, sociale, dela turizma, zdravstva…

S tednom Andragoško društvo Slovenije (ADS) opozarja na pomen in vseprisotnost učenja in izobraževanja v vseh posameznikovih življenjskih obdobjih. V tem času »diha z učenjem in izobraževanjem« vsa Slovenija, več kot 1000 izvajalcev, več tisoč dogodkov in prireditev, več sto tisoč obiskovalcev.

Pri ADS si upajo trditi, da TVU z idejami, novostmi, zanimivostmi, aktualnimi izobraževalnimi dogodki in zgodbami, prehiteva uradno izobraževalno politiko in prakso, ter ji kaže ogledalo, kaj, kako, zakaj in kdo zmore in zna, če je prava volja, znanje, energija in entuziazem posameznikov in kolektivov.

Vir in več informacij: ADS, 11. 5. 2022

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)