Na spletišču Unverze v Ljubljani je z dne 17. 1. 2014 objavljena novica o odprtju spletnega televizijskega medija Akademska televizija (AKTV), ki je ga je ustanovila Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, odgovorni urednik televizije pa je red. prof. Igor Šmid, predstojnika Katedre za televizijsko režijo.

Osnovni namen AKTV, katere spletni televizijski program in oddaje ustvarjajo kot del svojega praktičnega študijskega procesa (pa tudi izven tega) študenti samostojno in s sodelovanjem mentorjev ter pedagogov AGRFT in drugih članic Univerze v Ljubljani, je spletni javnosti na karseda zanimiv, komunikativen in učinkovit način prikazovati in predstavljati dejavnosti študijske umetniške televizijske, filmske in gledališke, informativne in publicistične, glasbene in likovne  ter vseh  drugih zanimivih dejavnosti in področij akademske skupnosti, vključevaje tudi profesionalno umetniško in kulturno sfero.

AKTV zaenkrat oddaja televizijski program v živo občasno, v spremnem besedilu video prenosa, ki ga odpre povezava, pa je vsakokrat tudi napoved naslednje oddaje oziroma programa:

Več…

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)